Kempton Howard Park is getting an upgrade! After community consultation, the detailed park design has been completed and construction will start in June 2020.

Project Timelines

Design

Completed Fall 2019

Construction

  • Expected Start: Spring 2020
  • Expected Completion: Fall 2020

Park improvements are proposed for Kempton Howard Park. Public consultations were held in May 2018 and June 2019. Feedback from these meetings and the following discussions with community members and other stakeholders will be incorporated into the final concept design for the park.

Proposed park amenities include:

  • New expanded playground area, including:
    • New playground equipment
    • New playground surface (engineered wood fibre)
    • New sandbox with water jug filler
  • New seating areas with picnic tables and/or benches
  • Wading pool upgrades
  • New small splash pad
  • Gathering area with natural features
  • New pathways and steps

Project Renderings

While we aim to provide fully accessible content, there is no text alternative available for some of the content on this site. If you require alternate formats or need assistance understanding this document, please contact Lara Herald at 416-394-5723 or Lara.Herald@toronto.ca.

Final concept plan illustrating proposed improvements for the north area of the park. Image includes a legend and photos of proposed features.
Final concept plan illustrating improvements for the north area of the park. The image includes a legend and photos of the features.
The plan for the playground and splash pad, showing the different pieces that will be used.
Pieces to be used in the splash pad and playground.

Past Consultations

Public Meeting on June 10, 2019

At the second public meeting, community members were presented with the preliminary concept design and play equipment options. Feedback was incorporated into the final design.

Public Meeting on May 1, 2018

At the first public meeting, community members were presented with preliminary project scope and playground precedents. Feedback was integrated into the preliminary concept design.