A new 2,041 m2 park is coming to 25 Borough Dr. as a result of a mixed-use development project at Brimley Road and Progress Avenue in the Scarborough Centre neighbourhood.

The Park design is being developed in collaboration with a local Scarborough artist based on an initial concept presented as part of ArtworxTO. It will feature a custom playground, accessible pathways, seating and gathering areas, and more.

While we aim to provide fully accessible content, there is no text alternative available for some of the content on this site. If you require alternate formats or need assistance understanding our maps, drawings, or any other content, please contact Laurel Christie at 416-395-0074.

    • Fall 2023: Hire a design team
    • Winter to Spring 2024: Design development
    • Spring 2024: Community engagement
    • Summer/Fall 2024: Detailed design
    • Spring 2026: Construction starts
    • Spring 2028: Construction complete, park opens

    The timeline is subject to change.

    Level of Engagement

    This project has been classified as a Consult project based on the International Association of Public Participation Spectrum. This means we obtain public feedback on existing analysis, alternatives and/or proposals.

    April 2024

    Online Survey

    From March 21 to April 5, an online survey collected feedback on the proposed design for the new park.

    A summary of the results will be posted on this page.

    March 2024

    In-Person Community Pop-Up Events

    On March 21 and 24, pop-ups took place at the Scarborough Town Centre YMCA and the Scarborough Town Centre Mall to provide information and collect feedback on the proposed design for the new park.

    A view of the proposed park design. A circular plaza is in the upper right (northeast) corner of the park. The plaza includes a linear bench and is surrounded by a curving berm with trees and shrub planting. A playground is located on the left side (west) side of the park, surrounded by a curving berm, with shade trees. A curving bench also follows the main path from the plaza to the plaza, providing enclosure for the playground and seating for caregivers. A grassy picnic area is located at the bottom (south) of the park.
    Aerial Plan of the Proposed Design.