A new Community Recreation and Child Care Centre is coming to the Lawrence Heights neighbourhood as part of the Toronto Community Housing Lawrence Heights Revitalization project. The new facility will be designed with the help of community feedback and is planned to include two indoor pools, a double gymnasium, fitness and dance studios, multi-purpose rooms, and more! The Child Care Centre, which will be located inside the building, will accommodate 88 children.

Project Timeline

  • Summer 2022: Hire a design team
  • Summer to Winter 2022: Community engagement
  • Summer 2022 to Summer 2023: Detailed design
  • Winter 2023: Hire a construction team
  • Spring 2026: Construction complete

The timeline is subject to change.

Sign Up for Updates

Sign Up Now

Sign up for updates related to the Lawrence Heights Community Recreation and Child Care Centre or unsubscribe from the mailing list.

Lawrence Heights Community Recreation and Child Care Centre will be one of the City’s largest new community recreation centres. The new facility will replace the existing Lawrence Heights Community Centre at a new location near Varna Drive and Ranee Avenue. The existing Lawrence Heights Community Centre will remain open until the new facility is built.

The Community Recreation and Child Care Centre will be accessible and achieve a Net Zero emissions building design.

Community Recreation Centre Features

The design of the Community Recreation Centre will be determined with the help of City staff and community feedback collected during the community engagement process. The proposed features include:

  • A six-lane, 25-metre lane pool
  • A leisure/tot pool
  • A double gymnasium with raised walking track
  • Universal change rooms and washrooms
  • Fitness/dance/aerobic studios
  • Multi-purpose rooms
  • A community kitchen
  • A large lobby
  • Administrative space
  • An active roof
  • An outdoor playground with splash pad
  • Indigenous place-keeping elements
  • WIFI access throughout the building

Child Care Centre Features

A Child Care Centre will be located inside the new Community Recreation Centre building. The Child Care Centre is an 88 space facility that includes spaces for infants, toddlers and pre-school age children for ages up to four years.

The design is planned to include:

  • Parent/staff resource room
  • Laundry room/toy washing station
  • Kitchen
  • Universal washrooms
  • Stroller storage space
  • Gross motor space
  • Lobby area
  • Infant playroom/sleep room
  • Toddler playrooms
  • Preschool playrooms
  • Administrative and technical space